Wie ben ik?

Mijn naam is Ellen te Maarssen en mijn passies zijn de natuur, kinderen, gezonde voeding, pure muziek, dansen, aquarellen, het maken van objecten en het hebben van echt contact met de medemens. Met mijn zoon en dochter woon ik in Ede op de Veluwe.

Al mijn hele leven gaat mijn aandacht en belangstelling uit naar kinderen. Als vanzelfsprekend ben ik de PABO opleiding gaan doen en heb ik aansluitend 3 jaar Orthopedagogiek gestudeerd. Deze studie vond ik boeiend maar heb ik niet afgerond, omdat ik de praktijk te zeer miste. Ik kreeg snel een baan op een reguliere basisschool. Tijdens deze werkzame jaren als kleuterjuf probeerde ik elk kind in de klas zijn/haar gepaste aandacht te geven die het nodig had. Door mijn, toen nog niet bewuste, hoog sensitiviteit (HSP) voelde ik andermans leed intens en lekte er veel energie van mijzelf weg. (zie ‘Hoog Sensitiviteit’ bij Specialisaties) Helaas kon ik voor mijn gevoel elke kleuter niet de meest optimale begeleiding geven, want hier was simpelweg onvoldoende tijd voor, hetgeen mij steeds meer frustreerde. Dit ging allemaal ten koste van het échte contact met de kinderen, dus haalde ik hier na tien jaar geen voldoening meer uit, maar frustratie en een burn out. Pas jaren later leerde ik mijn les en werd duidelijk dat deze “zwakte“ juist mijn kracht is!

Ondertussen was ik begonnen aan de NEI (Neuro Emotionele Integratie) opleiding en daarna volgden al snel andere natuurgeneeskundige opleidingen, waaronder Bioresonantie, EMDR, Voeding- en Orthomoleculaire suppletie en verschillende cursussen. Tegelijkertijd ben ik door vallen én weer opstaan, steeds meer in mijn kracht komen te staan. Deze levenservaringen hebben mij geleerd meer naar mijn gevoel te luisteren en dat je sterker bent dan je zelf denkt. 

Toen Touch of Matrix op mijn pad kwam, voelde dat als thuiskomen. Deze bewustzijnsmethode, die grotendeels ontwikkeld is door Günther de Jong, zette letterlijk en figuurlijk van alles in beweging bij mij. Dit is de techniek waarmee ik veel werk en waar ik al vele mooie en wonderlijke veranderingen door heb zien gebeuren. Het is een puur energetische afstemming en behandeling tussen mensen en het morfogenetisch veld (te vergelijken met het internet). En, heel belangrijk, jij als cliënt wordt bewust gemaakt van jouw eigen scheppende vermogen. Ik heb alle opleidingsdagen gevolgd en ben sinds 2016 Touch of Matrix A – Therapeut.

Op dit moment vervolg ik mijn pad in het sjamanisme. Ook ik blijf ont-wikkelen en groeien en mijn geleerde lessen delen. Als je een roep van binnen voelt om je (meer) met je ziel te verbinden, aanweziger te zijn in je lijf en je bewuster te maken van je eigen kracht begeleid ik je graag. Hierbij maak ik o.a. gebruik van klank, edelstenen, natuurobjecten, kaarten, rituelen en liefdevolle aandacht.

                                                               

Ik werk op gevoel, met veel enthousiasme, echtheid, een grote betrokkenheid en altijd met respect voor jou. Elk consult is anders, want elk persoon is immers uniek en ik gebruik intuïtief edelstenen, kaarten, klanken e/o producten met liefdevolle engelenenergie. Er komt geen apparaat of computer aan te pas, dus krijg jij pure aandacht. Daarbij geef ik zo nodig adviezen over voeding en/of leefwijzen, waarmee ik je hoop te inspireren jouw eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid optimaal te maken. Wellicht kan je zelf door de juiste keuzes te nemen je balans weer vinden. Zo niet, dan help ik jou en/of jouw kind graag een stuk op weg. “Kleine en grote mensen begeleiden in hun groei om (weer) zichzelf te zijn, zich weer FRIS in hun lijf te voelen zodat hun kracht en de fonkeling in de ogen terug komt!” is mijn missie. Wie weet tot ziens!

 
Het diploma van de SHO Registeropleiding Medische en Psychosociale Basiskennis (volgens de Plato richtlijnen) heb ik in 2014 behaald en hiermee voldoe ik aan de nieuwste registratiecriteria die zijn opgelegd door de zorgverzekeringen en worden mijn behandelingen (deels) vergoed. Ik vind het belangrijk om mij te blijven professionaliseren d.m.v. voldoende (medische) scholing. Jaarlijks volg ik dan ook diverse na- en bijscholingen en intervisies met collega’s, zodat ik scherp en geïnspireerd blijf en aan alle eisen vanuit de beroepsvereniging blijf voldoen. Mocht ik het vermoeden hebben dat je met jouw hulpvraag beter af bent bij een andere therapeut, dan zal ik zo eerlijk zijn dit aan je te melden en een collega adviseren die deze deskundigheid bezit.
ellentemaarssenWie ben ik?